PG

Psycho-geriatrie

Om van uw huis een thuis te maken, richt u uw kamer in naar uw eigen smaak. U bepaalt zelf de sfeer van uw eigen woonomgeving. Dat klinkt logisch toch? Wanneer iemand naar een verpleeghuis verhuist, verandert dat. Op de sfeer van de ruimtes waar veel tijd doorgebracht wordt, hebben onze bewoners tot nu toe weinig invloed gehad. Dat veranderen we met ‘Sfeermakers’.

Met ‘Sfeermakers’ geven we onze bewoners de ruimte zelf te bepalen hoe de inrichting van hun fysieke leefomgeving eruit ziet. Denk daarbij aan het opfleuren van de gangen, het gezelliger maken van de huiskamers of het inrichten van comfortabele zithoekjes.

Omdat het bij bewoners met dementie niet altijd eenvoudig is om wensen en behoeften te achterhalen, gaan we ook graag met familie en/of mantelzorg in gesprek. Waar mogelijk zijn de bewoners daar zelf ook bij aanwezig. Hun inbreng is mede bepalend in de te maken keuzes met betrekking tot de nieuwe inrichting van de ruimtes. Bij deze kwetsbare groep gelden ook een aantal randvoorwaarden. Deze nemen we tijdens het gesprek door. Uiteraard beschikt Aafje over de nodige expertise op het gebied van onder andere kleurgebruik of materiaalkeuze bij bewoners met dementie.

Met ‘Sfeermakers’ laten we zien dat onze klanten bij Aafje centraal staan. Wij gaan écht met hun wensen aan de slag! 

 

Hoe weten we wat bewoners willen?

Heel simpel. We vragen het. In gesprek gaan is het belangrijkste. Dat gebeurt in groepen of individueel. Samen met familie en mantelzorgers en de bewoners zelf voeren we deze gesprekken. De inbreng van familie en/of mantelzorg, juichen we dus van harte toe.

Ook kan u via deze website wensen en ideeën aangeven.

Blijf op de hoogte

Ik blijf graag op de hoogte en ontvang een melding zodra er een update is.